RaunoKuha

Unohdetut

Missä ovat ne joiden tulisi muistaa vähäosaisia ja vaikeassa elämän tilanteessa olevia? Missä he olivat kun aktiivimallia sorvattiin? Missä he ovat kun vakuutusyhtiöiden asiantuntijalääkärit hylkäävät työkyvyttömien eläke- ja korvaushakemukset? Missä he ovat kun nuoret eivät saa opiskelupaikkaa ja työpaikkaa?

Taloussanomissa ( https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005539886.html ) oli jälleen tavattoman surullinen juttu elämän raadollisuudesta. Miksi on mahdollista olla järjestelmä, jossa vakuutusyhtiö voi itse omassa asiassaan olla korvauspäätöksen tekijä ohi erityisasiantuntijoiden? Miksi on järjestelmä joka ohittaa huippuasiantuntijat jotka ovat perehtyneet useita kertoja fyysisellä tasolla asiaan? Kuinka tämä voi olla mahdollista ja kuinka tällainen voidaan hyväksyä?

Aktiivimalli on ollut otsikoissa viimeiset viikot ja työtaisteluitakin on tulossa asian tiimoilta. Miksi asian juurisyytä ei ymmärretä? Kyse ei ole työhalusta vaan nykyisen maksujärjestelmän byrokraattisuudesta joka ei salli pätkätöitä sen uudelleen laskennan vuoksi. Jos sallitaan pätkätyöt ja niiden tuoma lisätulo työttömälle ja lopetetaan uudelleen laskenta järjestelmässä, poistuu myös pätkätöiden ongelmakin. Tällöin aktiivimallikin olisi turha koska työllistyminen lisääntyisi hurjasti. Vai halutaanko sitä oikeasti?

Miksi nuorelle vasta perusopintonsa päättäneelle ei taata opiskelupaikkaa? Miksi lukion päättänyt laitetaan 5 kk:n odotusajalle jolloin et saa työttömyyskorvausta, vaikka opiskelupaikka jää saamatta? Miksi opiskelupaikkoja on niin vähän, että ne eivät riitä kaikille nuorille jotka niitä tarvitsisivat? Miksi pitää rakentaa järjestelmä joka syrjäyttää?

 Miksi?

Missä te olitte vasemmistoliitto? Köyhien ja vähäosaisten asioiden ajaja, missä? Missä te olitte SDP, työläisten asioiden ajaja? Missä te olitte kristilliset, joille läheinen tulisi olla erityinen? Persujen Ronkainen on tätä vakuutuslääkäriasiaa ajanut, onko puolue väärä, vaikka asia olisikin hyvä?

Kokoomus ja Kepu nyt ajaa isoilla pääomien rattailla, miksi se sallitaan?

Kun mietin näitä asioita, niin tulee paha olo ja herää kysymys, Miksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hyvä, mutta kovin surullinen kirjoitus kaikkien unohdettujen puolesta. Hienoa, Rauno, että jaksat kuitenkin kirjoittaa tärkeästä aiheesta.

Pieni lohtu on se, että kansalaisaloite.fi -palvelussa on nyt useita pienen ihmisen etua ajavia kansalaisaloitteita - kannattaa käydä tutustumassa ja allekirjoittamassa, siten voimme vaikuttaa yhteisten asioiden hoitoon omalta pieneltä osaltamme.

Valoistuvia kevätpäiviä kohti!

Toimituksen poiminnat